Lukta av solkrem, myggmiddel og sveitte

Ja da sitt eg i ferieparadiset Ao Nang, Krabi, og ein snikande foelese av att dette eigentleg er syden, berre med litt annerledes mat, litt flottare natur og litt meir damer av natten. Reisefylgjet mitt er veldig ok, dei kan vera litt unge for meg innimellom, men det gaar greitt. Og det er jo ogsaa dei yngste som er mest frampaa, saa har blitt betre kjent med dei litt eldre no etterkvart og dei er veldig hyggelige. Haapar ingen av dei kjoeyrer google translate paa forrige innlegg og blir fornaerma.

Som det kanskje kom fram av inntroduksjonen har eg eit litt ambivalent forhold til Krabi. Paa mange maatar er dette “syden”, billige drinkar, fulle skandinaviere, britar og amerikanere, stort utvalg i vestlege mattilbud, og dei evige suvernirsjappene som stort selg det same som i resten av verda; morosamde t-skjorter, solbriller, flip flops og solbriller. Inniblanda ein og anna buddastatuen og thailandske hattar. Nattens damer er ogsaa livlig til stades. Det same er dei ganske saa ekle bleikfeite 50 aar gamle vestlege mennene som gaar arm i arm med ei lokal skjoennheit. Likevel er det mykje som er bra her.

Foerste kveld var vi og aat paa ein lokal restaurant som guiden vaar anbefalte foer vi saag england klore seg vidare i VM. Ganske artig naar ein er paa tur med ein gjeng britar og ein faar to drinks for 200 bath (Ca 50 kr) i ein bar som reklamerar med “No prostitutes in the bar”. Meet u @ Chang bar, Krabi. Meir er det vel ikkje aa seia om den saken. I gaar var vi paa oeyhopping rundt omkring utanfor kysten her. Dette inkluderte Bamboo Island, Kho Phi Phi, og da sjoelvsagt juvelen i strandkrona; Maya Beach. Stranda som blei brukt i filmen “the beach”. Sjoelvsagt eit herleg skue, dersom du photoshoppar ut turistane som dekkjer heile stranda. Om kvelden endte vi sjoelvsagt opp paa Chang bar igjen. Fest er no og blir fest, saa det gidd eg ikkje utbrodere saa veldig, anna enn aa si at vi staar opp kl halv aatte saa raafesting blir det no ikkje. Innkastarane er veldig artige og er med paa festen. Innkasterdama strevde hardt med “folde hendene omvendt og vri ut til ein peikefinger paa kvar nasebor” trikset mitt, og smilar og floertar med alle som proever aa gaa forbi. Innkastargutane brukar for det meste tida si paa aa trikse med tenninsballar i kjetting (ildkuler naar det ikkje regnar), drikke gratis oel, danse paa borda og roeyke litt jazztobakk. Lurar paa om dei nokongong kjem til aa koma seg ut av dette livet.. Eg gjekk ein liten tur utpaa kvelden og kjoepte grillspyd fraa ein lokal liten trillevogn, og hadde ein liten og festleg passiar med innehavaren om fotballvm, thailands whisky og Kho Phi Phi medan han grilla. Alltid artig aa treffe nye folk. Vil antagelegvis fortelja litt meir detaljert om AAAAALT det artige som skjer naar eg kjem heim, men nett no gidd eg eigentleg ikkje bry meg saa hardt..

I dag har eg vore aa padla havkajakk i ei mangroveoey, med djupa dalar, laguner og huler. Supermorro, og ikkje vart eg solbrent heller. Til lunsj fulgte eg med vaar thailandske guide til ei bakgate der han fant ei lita sjappe som serverte heilt herleg nuddelsuppe med ferske spirer, kylling og fiskeboller (andre boller enn norske fiskeboller, pardon the phun), samt thailandske pomes frittes. Very very good indeed, saerleg etter at eg toemte paa passe ekstra chilli til aa sveitte litt ekstra. Etterpaa saa reid vi paa elefant rundt omkring i jungelen her. Det var artig nok. Noksaa stille og rolig, men ogsaa litt ekkelt i oppover og nedoverbakkar. Etterpaa saa for vi til ein mallefarm og fora maller, noko som vistnok var “the most gross thing I’ve EVVA seen” i fylgje dei britiske jentene. Dei skulle vorte biologar.. 

Ogsaa maa eg jo berre legge til at det er jo ikkje noedvendigvis det spennande og kule og alle atraksjonane som gjer reising festleg, det er fjesa ein moeter undervegs og dei smaa tinga. Ei einsam, blond jente paa nattoget til Krabi som ser livredd ut heile turen, mopedar med familien paa tur (mor, far, to barn, og gjerne halve innboet i tillegg, eit lite grillspyd, thailandske pannekaker steikt paa gata, bading paa Ao Nang ved midnattsleite..

I morgon tidleg bordar vi ein minivan og set nasen mot Georgetown, Penang, Malaysia. Bath blir bytta ut mot ringit, og thai med malay. Inntil vidare; Tuddeldu peeps, og snakkas over ein kaffe paa Ni Muser 20. juli! (bortsett fraa June; vi moetes vel over ein oel i Sanur den 11.)

Roggesang for dagen: Gorillaz – Welcome To The World of The Plastic Beach (Feat. Snoop Dogg and Hypnotic Brass Ensemble)